O experienta foarte frumoasa

Pelerinajul cu dvs a fost o experienta foarte frumoasa si vreau sa va spun ca apreciez foarte mult organizarea si informatiile pe care ni le-ati oferit. Sunt lucruri pe care le facem intuitiv sau pentru ca „asa se face” la biserica si nu le cunoastem semnificatia…

Pe scurt, nu numai ca ne-ati castigat pentru viitoarele excursii si pelerinaje, dar va si recomand, cu drag, cunoscutilor care isi doresc sa ajunga la Prislop si nu numai.

Vasilica Morosanu

A fost o experienta foarte frumoasa!

Va multumim pentru frumoasa organizare a pelerinajului de la Prislop din data de 9-10 Mai, pentru informatiile pe care ni le-ati oferit, pentru atmosfera placuta si prietenoasa pe carene-ati creat-o si pentru seara frumoasa in care ne-am cunoscut mai bine cu totii. Speram sa mai avem ocazia de a calatorii cu dvs.si de a cunoaste alte locuri noi si oameni noi .A fost o experienta foarte frumoasa.

Daniela si Rodica Verzea

Un pelerinaj MAGNIFIC!!

Un pelerinaj MAGNIFIC!! Este un circuit absolut nou pe piata romaneasca. Sunt locuri incarcate de istorie (vezi cetatea Prejmer), sa treci muntii din Transilvania ( lacul Sf Ana, Targu Secuiescin Moldova (statiunea Lepsa) pe coama muntelui, printre siruri de brazi si multa zapada, (statiunea cu aerul cel mai pur din tara). manastiri vechi sau noi, icoane unice in tara, icoana”Hranitoarea” de la Mrea Cotesti, oameni primitori (vezi satenii din comuna Trotuseanu, sat Movilita, in frunte cu parohul bisericii care il cinsteau pe Sfantul Vasile de la Poiana Marului si care ne-au invitat la praznicul acestui sfant si care ne multumeau ca i-am onorat ca am acceptat sa luam masa impreuna cu dansii, in loc ca noi sa le multumim pentru ospitalitate). Din pacate starea drumurilor ne-a mai incurcat cand si cand (dar asta nu a depins de organizator). Colectivul pelerinajului a fost de nota 10, ca si INTREG PELERINAJUL!

DACA MAI AVETI O SANSA SA NU O RATATI! NU VETI REGRETA!

Mii de multumiri d-lui COSTEL BIRLEANU!

Dna.Iagada

Plin de bucurie si de mare folos.

Domnule Costel,
Imi pare bine ca pot fi ingeras si eu,
Sa pot s-ajut in felul meu,
Un om al carui sfant protector
E si al meu sfant inaltator ( Sf. Constantin )
Va multumesc ca mi-ati oferit sansa sa vad, sa simt, sa cred si sa arat,
Ca pot sa va ajut si eu,
In felul meu, in felul meu.
Sper ca Bunul Dumnezeu
Sa aranjeze lucrurile intr-un fel,
Placut dar poate un pic anevoios,
Dar plin de bucurie si de mare folos.
As vrea si sper ca ne vom mai vedea,
Si in alta excursie, da,
Sa fim mai buni si mai uniti,
Atenti la toate si-un pic mai smeriti.

Ioan Constantin (14 ani) un ingeras de veghe!

Drumul pana acolo este superb!

Desi nu a sosit primavara,vremea buna ne-a indemnat sa plecam in pelerinaj, mai ales acum in postul mare. Zis si facut si in ultima clipa am „prins” (eu, sotul, cumnata, cuscra) cu agentia Avraam Travel, un pelerinaj spre Sambata de Sus, pe 7-8.02.2015. In program era trecut si o „vizita” la nea Ion maini de aur” dintr-o comuna,  Pojorta, in apropiere de Fagaras. Nu am dat nici o importanta momentului. Am ajuns la destinatie si tot grupul a coborat si s-a incolonat la poarta lui nea Ion,  „proptita” de multe persoane, din diferite localitati.

Eu nu cred in puterile miraculoase ale unor asa zis „tamaduitori”  si nici nu am avut de gand sa incerc, dar fiind cald si soare am stat la poarta cu cei dornici de „tamaduiri” de la nea Ion. Asa am aflat si m-am minunat de puterile/darurile acestui batranel simpatic. Un localnic mi-a povestit cum prietenul lui, care lucra in Spania, a cazut de pe schela si capul i-a cazut pe umar si trebuia urgent  operat. Parintii s-au dus la nea Ion si l-au luat cu ei in Spania. Nea Ion i-a pus capul la locul lui. Un baiat de 19 ani era cu bunica lui la usa.

Cu o zi inainte jucase fotbal si ii sarise genuchiul de nu putea pune piciorul in pamant de dureri. Mi-a povestit prin ce chin trecuse cu 3 ani in urma, cand tot la fotbal a avut probleme grave ,tot la genuchi, trebuia operat si costul se ridica la 7000 de ron (70 milioane vechi). Nu au avut acesti bani si s-a tratat cu fizioterapii timp de 6 luni. Dupa 6 luni a aflat de mos Ion. Cum l-a vazut i-a si spus ” mai baiete la tine aici e treaba veche de 6 luni” dar te fac eu bine. L-a masat si a plecat fara dureri, Si de data aceasta a iesit de acolo mergand pe picioarele lui. Unei doamne din grup i-a spus ca are 2 noduli pe tiroida, unul mai mic si altul mai mare.

Vindecari ale lui nea’ Ion

Asa si era, trebuia sa se opereze. Mos Ion i-a promis ca o ajuta sa scape fara operatie. A revenit, din nou, cu noi urmatoarea saptamana pe 14 – 15 feb. Exemplele sunt multiple. Nu am crezut nimic din ce am auzit. Ceilalti pelerini cu greu m-au convins sa intru si eu. Ce sa-mi faca mie la gonactroza genuchilor care ma dor grozav, gandeam eu?. NU puteam sa ating genuchii de pat dar mai ales sa stau pe ei.  Si am intrat. M-a masat usor nea Ion de la calcaie pana in cap, pe fata, pe spate, apoi pe genuchi.

Am plecat de la el fara dureri. Nu imi venea sa cred, Am zis ca este autosugestie. Mos Ion mi-a recomandat sa mai vin macar o data. Incredibil sau nu, pe mine personal nu mai ma dor genuchii asa cum ma dureau de tare, Si uita asa am revenit si saptamana urmatoare. Alti oamenii alte minuni, fiecare iese de acolo zburdand. Sunt fericiti. Chiar sa fie o autosugestie colectiva? Nu, categoric nu, simte fiecare organ si probabil ca apasa pe nervul care iti da dureri.  Nea Ion nu este Dumnezeu, dar iti alina durerile, iti da sfaturi.

CONCLUZIE – O FI AUTOSUGESTIE N-O FI, SIGUR ESTE CA DE LA NEA ION PLECI OPTIMIST, CU DURERI MAI MICI SAU CHIAR DELOC. NU STIU CAT TINE „MINUNEA” FARA DURERI”, dar merita sa incercam, suma data ,(si nepretinsa de nea Ion este mica 50 de ron) drumul pana acolo este superb, sunt multe manastiri pe care le veti vedea in apropiere (M-rea Berevoi, M-rea Bucium, reinfiintata in 1990, pe ruinele vechiului locas, atestat din 1737 si ars, cu tot cu calugari, cca 130, din ordinul generalului Bukow, trimis de Maria Tereza sa inabuse manifestarile crestinilor ortodoxi din Tara Fagarasului. 

 In curte se afla mormantul comun al acestor calugari avand la capatai crucea de lemn initiala si o cruce de piatra la fel de veche. De hram ies flacari violete din acest mormant si locul are puteri sporite.  Apoi sa vizitati M-rea Sinca Veche, grota unde va puteti pune dorinte si ele se vor implini. Va doresc, din toata inima, ca mos Ion sa va ajute, sa scapati de betesuguri si sa ne imprtasiti parerile DV. Doamne ajuta! 

Doina Voicescu